Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@17:30:58 GMT

سد دز در عطش آب

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۱۳۷۷

سد دز در عطش آب

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سعید رئوفی‌نسب مدیرعامل سد و نیروگاه دز با بیان اینکه سد دز عملا خالی است، گفت: حجمی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سد دز خالی است.

او با بیان اینکه خبر‌های خوشایندی در خصوص وضعیت آبی سد دز نداریم، اما باید واقعیت‌ها را به مردم گفت و هرچه هست را به آن‌ها نشان داد، اظهار داشت: آورد سد دز تقریبا ۴۰ درصد وضعیت نرمال و وضعیت خروجی سد نیز حدود ۴۰ درصد وضعیت نرمال است و باید گفت که به نوعی، ۶۰ درصد کمبود آب در سد دز در مقایسه با شرایط نرمال داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئوفی نسب با اشاره به اینکه از اردیبهشت‌ماه که پیک تابستان آغاز می‌شود، قاعدتا خروجی سد دز باید حدود ۲۵۰ مترمکعب بر ثانیه باشد، اما در حال حاضر خروجی سد دز حدود ۹۰ تا ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه است، افزود: با توجه به وضعیت آورد سد دز در ماه‌های اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور و حتی شاید مهرماه، تنها می‌توانیم ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه خروجی داشته باشیم.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به نیاز پایین‌دست برای مصرف آب و همچنین تولید برق، میزان خروجی سد دز باید حدود ۲۵۰ مترمکعب بر ثانیه باشد، اما وضعیت خشکسالی و آورد سد دز اکنون به شکلی است که در ماه‌های پیش رو تا شهریورماه و حتی مهرماه امکان رهاسازی آب با دبی بیشتر از ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه وجود ندارد.

مدیرعامل سد و نیروگاه دز با بیان اینکه خشکسالی که اکنون با آن مواجه شده‌ایم، تقریبا در هر بازه ۱۱ تا ۱۲ سال یک‌بار برای کشور و استان خوزستان به وجود آمده است، اظهار کرد: در سال ۱۳۷۸ و ۱۳۸۷ با چنین خشکسالی مواجه شدیم و اکنون نیز در سال ۱۴۰۰ به خشکسالی برخورده‌ایم و وضعیت بسیار شبیه به ۲ دوره قبل است.

رئوفی‌نسب با بیان اینکه سد دز عملا خالی است، گفت: علی‌رغم همه صرفه‌جویی‌های انجام‌شده، سد دز ۲۱ متر خالی مانده است. این ارتفاع به معنای آن است که حجمی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب از سد دز خالی است و در حال حاضر ارتفاع آب در سد دز ۳۳۱ متر است و تا ارتفاع ۳۱۰ متر می‌توانیم پایین برویم و امکان اینکه از این ارتفاع پایین‌تر برویم وجود ندارد. از نظر ارتفاعی می‌توانیم ۲۱ متر از آب سد که حدود یک میلیارد مترمکعب است را استفاده کنیم و حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب نیز آورد خواهیم داشت.

او بیان داشت: حجم آب قابل برنامه‌ریزی با آوردی که به صورت متوسط داریم، حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب است؛ برای این میزان آب، بر حسب آنچه برنامه‌ریزی شده به صورت متوسط ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه می‌توانیم از سد خروجی داشته باشیم در حالی که پایین‌دست برای تامین آب شرب، برق شبکه و آب کشاورزی به خروجی حدود ۲۵۰ مترمکعب بر ثانیه نیاز دارد.

رئوفی‌نسب افزود: مساله مهم این است که تنها نباید به ماه‌های باقی‌مانده از سال آبی نگاه کرد، زیرا نمی‌توان دقیقا پیش‌بینی کرد که در مهرماه و آبان‌ماه وضعیت بارش‌ها به چه شکل است. بر این اساس نمی‌توانیم همه ذخایر آب را رهاسازی کنیم و بعد بگوییم هیچ آبی نداریم. باید حداقل‌هایی را در سد برای خشکسالی پیش‌بینی نشده سال جاری ذخیره کنیم.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد دز کمبود آب مترمکعب بر ثانیه حدود یک میلیارد میلیون متر رئوفی نسب خروجی سد ۱۰۰ متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۱۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکات مهم در انتخاب گیربکس صنعتی

انتخاب گیربکس می تواند بسیار دشوار باشد. مشتریان گیربکس‌های مختلفی برای انتخاب دارند که می‌توانند نیازهای مختلفی را برآورده کنند. یک تصمیم اشتباه می تواند منجر به خرید گیربکس گران تر شود. صنعت انتقال نیرو ممکن است به گیربکسی نیاز داشته باشد که بارهای اضافه را پشتیبانی کند در حالی که صنعت کنترل حرکت یا سروو ممکن است به گیربکسی نیاز داشته باشد که حرکت دینامیکی را مدیریت کند.

یکی از اولین بخش‌های مشکل‌ساز برای اندازه‌گیری، از اندازه‌گیری موتور در مقابل اندازه برای بار ناشی می‌شود. سایزبندی موتور ممکن است ساده‌تر باشد و منجر به گیربکسی شود که کار می‌کند، اما منجر به خرید گیربکس بزرگ‌تر از آنچه نیاز است می‌شود. این گیربکس نیز برای برنامه دارای صلاحیت بیش از حد خواهد بود.

 

6 نکته مهم هنگام انتخاب گیربکس

فاکتور سرویس: اندازه گیری گیربکس برای مصارف صنعتی با تصمیم گیری ضریب سرویس مناسب شروع می شود. ضریب سرویس را می توان به عنوان نسبت گشتاور نامی گیربکس به گشتاور مورد نیاز کاربردها تعریف کرد. در حالی که ضریب سرویس ممکن است با هزاران ترکیب از انواع و کاربردهای گیربکس متفاوت باشد که به هر کدام مقدار عددی منحصر به فرد خود اختصاص داده شده است. به عنوان مثال، ضریب سرویس 1.0 نشان می دهد که یک واحد ظرفیت کافی برای رسیدگی به برنامه را دارد. برای اکثر کاربردهای صنعتی، ضریب سرویس 1.4 کافی است. هیچ تحمل اضافی برای الزامات وجود ندارد، که ممکن است منجر به خرابی گیربکس یا گرم شدن بیش از حد شود.

 

دمای کار و محیط: مهم است که در نظر بگیرید که آیا یک گیربکس برای محیط کار مناسب است یا خیر. دمای عملیاتی بالاتر ممکن است فشار داخلی را افزایش دهد که منجر به افزایش ضریب سرویس مورد استفاده می شود. دمای پایین یا بالا نیاز به ضخامت روغن کاری و مواد آب بندی متفاوتی دارد. گذشته از این، دمای شدید ممکن است باعث افزایش سایش دستگاه شود، که مجدداً به مواد خاصی برای جلوگیری از خوردگی یا رشد باکتری نیاز دارد. بنابراین، عدم توجه به این ویژگی‌ها ممکن است منجر به گیربکسی شود که آنطور که انتظار می‌رود از برنامه پشتیبانی نمی‌کند.

بارهای ضربه ای: بارهای ضربه ای اغلب بارهای ضربه ای نامیده می شوند. همانطور که از نام آن پیداست، این بارها می توانند باعث افزایش سایش در یونیت دنده، به ویژه در دندانه ها و یاتاقان های شافت آن شوند. اگر به درستی محاسبه نشود، این سایش می تواند باعث خرابی زودرس شود. این بارها به دو دسته یکنواخت و غیر یکنواخت تقسیم می شوند. بارهای یکنواخت پایدار می مانند، در حالی که بارهای غیریکنواخت در طول برنامه تغییر می کنند.

مکانیزم خروجی: سبک خروجی شامل چرخ دنده ها و زنجیرها، قرقره ها، پینیون دندانه دار و بسیاری موارد دیگر است. پیکربندی های مختلف خروجی از جمله بوش نصب شده روی شفت یا شفت خروجی دوگانه می تواند بار طولانی را که واحد برای آن در نظر گرفته شده کاهش دهد. این مکانیسم‌های خروجی به یاتاقان‌های متفاوتی نیاز دارند تا بار محوری یا شعاعی را افزایش دهند.
شفت خروجی: شفت خروجی جزء حیاتی انتقال کلی است که پیچش و تنش برشی را تحمل می کند. هنگام اندازه‌گیری یک برنامه، اندازه سوراخ و خروجی باید بر اساس نیاز مشتری باشد. این ممکن است شامل یک خروجی ضد زنگ روی واحد باشد، و اینکه آیا دارای سوراخ توخالی کلیددار یا بدون کلید، یک محور کلیددار یا بدون کلید، یا یک خروجی فلنجی همراه با هر یک از موارد ذکر شده باشد. به دست آوردن اندازه سوراخ مناسب روی واحد به مشتری این امکان را می دهد که گیربکس متفاوتی را متناسب با شفت فعلی خود خریداری کند. حتی مشتریان می توانند شفت خود را تغییر دهند تا از یک واحد مقرون به صرفه استفاده کنند و در عین حال بهترین راه حل را ارائه دهند.


محل قرارگیری چرخ دنده ها: سبک محفظه دنده ها در گیربکس کارایی و گرمای تولیدی آن را تعیین می کند. قانون انتخاب گیربکس این است که در ازای گرمای کمتر، گشتاور بیشتری تولید کند. جدای از تولید گرمای کمتر و کارآمد بودن، عامل دیگری نیز وجود دارد که توزیع بار وزن است.


هنگام انتخاب گیربکس برای کاربرد خود، فاکتورهای ذکر شده در بالا را در نظر داشته باشید. اگر به دنبال راه حل گیربکس هستید، مهم است که از یک تامین کننده قابل اعتماد و قابل اعتماد همچون یکتاصنعت تهیه کنید. این شرکت متخصص در ارائه خدمات تعمیر و بازسازی گیربکس صنعتی در سریع ترین زمان های چرخش است. کارشناسان آنها مشتاقانه به مشتریان کمک می کنند تا ارزش گیربکس خود را برای سال ها به حداکثر برسانند.

دیگر خبرها

  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • نکات مهم در انتخاب گیربکس صنعتی
  • کونسیسائو همسایه طارمی می‌شود
  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • محور علی آباد-گرگان با ثبت ۷۶ هزار تردد جز پر ترددترین محورگلستان
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر